4 Ekim 2011 Salı

DENETİMLİ SERBESTLİKLERDE ÇALIŞAN SOSYOLOGLARIN DİKKATİNE

Bakanlar Kurulu Kararı ve Kanun Hükmünde Kararname ile her şey çok açıkken ve diğer kurumlar bu gerekçelerle ödeme yaparken Adalet Bakanlığı kendi bakış açısını Bakanlar Kurulu Kararından üstün görmüş olacak ki bugüne kadar sosyologlara hak ettikleri ödemeyi yapmamakta ihmalkâr davranmış; uygulamaya koymadığı için adeta kanunu yok hükmünde kabul etmiştir..

bir.. CTEGM Maliye Bakanlığına sorduğu soruya gelmeyecek cevabı bekleyedursun Bakanlık (Merkez) Personel Genel Müdürlüğü ödemeyi yapan kurumlarda olduğu gibi ödeme emri ve cetvelleri için hazırladığı yazıyı onaya sunmuş olmasına rağmen bir türlü onaydan çıkmamış ilgili Genel Müdür yardımcısının iş listesinde beklemektedir.. (böyle olduğu iddia olunuyor; bunlar bile gerçek olmayabilir!) hatta bu nedenle sınırlı düzeydeki paylaşımda yazı onaya çıkmışken “onaydan çıktı” yanlış bilgisi yayılmıştır. Doğrusu ilgili yazının hâla onaydan çıkmadığıdır. Ve “neden acele ediyorsunuz nasıl olsa geriye dönük alacaksınız” cevabı verilebilmektedir..! (oyalamanın en somut kanıtıdır) Herkesin bildiği gibi ilgili ayın maaşı mutemetlerce her ayın 7 veya 8’i gibi yapılmaktadır. Kuvvetle muhtemeldir ki bu Cuma maaşların hazırlanmasının son günüdür. Göründüğü kadarıyla ilgili cetvel ve ödeme emrinin belirtilen güne yetişmesi imkansız gibidir. Geriye bir yol kalıyor..

iki.. Bildiğimiz ve belgeleyebildiğimiz kadarıyla Karşıyaka ve Tunceli Denetimli Serbestlik şubeleri eylül maaşlarını ve farkları diğer kurumlarda olduğu gibi (d) bendi üzerinden vermişlerdir. Buradan hareketle demek ki bakanlıktan herhangi bir yazı beklenmeden de ödeme yapılabilmekte ve Maliye buna herhangi bir engel çıkartmamıştır.. Bu durumda Kanun (KHK) ortada iken buna ilişkin ödeme yapmayan, ödeme için harekete geçmeyen bakanlığın sorumluluğu kadar her bir şube müdürlüğü de “hukuk dışı” işlemleri nedeniyle sorumlu olacaktır. Eğer Ekim 15’te maaşlarınızı (d) bendinden almak istiyorsanız aşağıda bir örneği verilen dilekçenizi ufak değişikliklerle şube müdürlüğünüze veriniz.. mutlaka evrak-kayıttan giriş yaptırınız ve bu konuda konuşarak bir şeyin değişmediğini gören kişiler olarak dilekçenizi takip ediniz.. öyle ya da böyle sonuç alınacağını göreceksiniz..geçen ay bu dilekçeler verilseydi bu ay kesin alınacak olan maaşların dilekçe şimdi verilmezse kasım ayında bile maaş alınamayacağı gerçeğine göre hareket edilmelidir.. ths maaşlarını alamayan ve bundan şikayetçi olan her arkadaşın benzer dilekçeleri şubelerine vermeleri bu işin çözümünü sağlayacaktır..

harcama yetkilisi olarak “zimmet çıkar” teranesi okuyanlara kanunu uygulamamanın sonuçlarını hatırlatmanız ve GİH olunmadığı halde nasıl GİHten maaş yapabildiklerini sormanız ve maliyeden görüş masalına da normlar hiyerarşisinde kanun karşısında görüşün esamesinin okunamayacağı gerçeğini söylemeniz yeterli olacaktır. Buna rağmen anlamıyor ve hala dilekçe verilmiyorsa hem idareciler hem de yakınanlar için söz biter..

Diğer kurumlar verirken Adalettekilerin almamış olması sadece idarecilerinin hatası değil aynı zamanda Adalette çalışanların da gerekli mücadele ve her şey arkalarında iken sonuç alacak girişimlerde bulunmadıkları için çıkartılması gereken derslerle doludur. Bu miskinlikle gidilecek yolun olmadığı umarım anlaşılır. Bu pozisyonda aynı muameleye sosyologlar haricinde hangi unvan muhatap olsaydı sonuç ne olurdu sorusuna verilecek cevapta gizli her şey..

------

………………………… CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
DENETİMLİ SERBESTLİK ve YARDIM MERKEZİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Şube Müdürlüğünüzde Sosyolog olarak görev yapmaktayım. 27/09/2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile hizmet sınıfı değiştirilen Sosyolog unvanı ile çalışan kamu personelinin, 04/07/2011 tarih ve 27984 (Mükerrer) 644 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroları başka bir işleme gerek kalmaksızın Teknik Hizmetler Sınıfı olmuştur.

2006 yılı yan ödeme kararnamesinin, 05/01/2011 tarihinde yayımlanan Yan Ödeme Kararnamesiyle “2011 yılı içerisinde de geçerli olacağı” belirtilmiştir. Adı geçen kararnamenin ilgili cetvelinde teknik hizmetlerin zam ve tazminatlarını düzenleyen (d) bendinde “ (a), (b), (c) bendinde adı sayılmayan diğer mesleki teknik yükseköğrenimlilere (d) bendinden ödeme yapılması” gerektiği vurgulanmıştır. Buna istinaden 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabii kurumlar (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, üniversiteler vd) bünyesinde çalışan Sosyolog unvanlı kamu çalışanları için 04/07/2011 tarihinden itibaren (d) bendinin öngördüğü özlük haklarını teslim etmişlerdir.

Ayrıca Karşıyaka ve Tunceli Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüklerinde çalışmakta olan sosyolog unvanlı personel için aynı şekilde değiştirilen hizmet sınıfının öngördüğü biçimiyle Eylül 2011 maaşları ve 04 Temmuz 2011 tarihinden itibaren oluşan maaş farkları (d) bendi özlük haklarının gereği olarak ödenmiştir.

04 Temmuz 2011 tarihi itibariyle Teknik Hizmet Sınıfı kapsamında olan kadromun aynı tarihten itibaren değiştirilen yeni hizmet sınıfının gerektirdiği özlük ve mali haklardan yararlandırılması gerekmektedir. Ancak 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye rağmen Şube Müdürlüğünüzce Teknik Hizmetler sınıfında bulunan kadroma, hâla 04 Temmuz 2011 tarihi öncesindeki gibi Genel İdare Hizmetleri sınıfı üzerinden maaş ödenmektedir. Bu durum mağduriyete ve hukuk dışı uygulamaya yol açmaktadır. 15 Ekim 2011 tarihli maaş ödemesinin ve 04 Temmuz 2011- 14 Ekim 2011 tarihleri arasındaki maaş farkının; ödemeyi gerçekleştiren Denetimli Serbestlik şubelerinde ve diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi içinde bulunduğum hizmet sınıfına uygun olarak hazırlanmasını arz ederim.

Hiç yorum yok: