25 Kasım 2011 Cuma

Ardahan Milletvekili Sn. Ensar ÖĞÜT'ten Maliye Bakanına Sorular




TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK tarafından yazılı
olarak cevaplandırılması konusunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.31.10.2011



1- 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile teknik hizmetler sınıfına geçen ve özlük haklarında nispeten iyileşme yaşanan sosyolog, müze araştırmacısı, folklor araştırmacısı, kitap pataloğu, arşivci ve kütüphanecilerin özlük haklarının geriye götürülmesiyle ilgili Maliye Bakanlığı bürokratlarından Doğan KESTANE'nin çalışma yaptığı doğru mudur?

2- Yapılan bu çalışmadan Maliye Bakanlığının bilgisi var mıdır?

3- Teknik hizmetler sınıfında olmalarına ve 4 yıllık üniversite bitirmelerine rağmen bu unvanların mali hakları noktasında lise mezunu yardımcı hizmetler sınıfında yer alan personeller kadar maaş alacağına ilişkin iddialarda bulunulmaktadır. Bu iddiaların Maliye Bakanı veya Müsteşarına ulaştırıldığı doğru mudur?

4- YÖK tarafından söz konusu unvanlara emsal ve eşdeğer gösterilen arkeolog, istatistikçi unvanlarının mali haklarına, bahsi geçen unvanlar da kavuşacak mıdır?

5- Özlük haklarının iddia edildiği gibi geri götürülmesi durumunda emsal ve eşdeğer meslekler yan ödeme kararnamesinde c bendinden yararlanırken bu unvanların şu an maaş aldıkları d bendinden daha alt bir düzenlemeye müsaade edilecek midir?

Hiç yorum yok: