17 Kasım 2011 Perşembe

Kütahya Milletvekili Sn. Prof. Dr. Alim IŞIK'tan Maliye ve Kültür Bakanına Sorular

Sn Alim IŞIK'ın Sosyolog vd. unvanlar için Meclis çatısı altındaki mücadelesini daha önce çeşitli zamanlarda yayımlamıştık. Sn. IŞIK 24/10/2011 tarihinde Maliye ve Kültür Bakanlarının cevaplandırmaları istemiyle sosyolog vd. unvanların özlük haklarının durumuna ilişkin sorular sormuştur. Desteğini sürekli hissettiğimiz Milletvekilimize teşekkür ediyoruz..

İlgili haberler:

1) SOSYOLOG MİLLETVEKİLİ SUSARKEN SOSYOLOGLARIN HAKKINI SN PROF. DR. ALİM IŞIK SAVUNMAYA DEVAM EDİYOR..

2) Sn. Alim IŞIK ve MEMUR-SEN Görüşmeleri (26 Ocak 2011) ve farklı mütalaalar

3) Alim Işık'tan Maliye Bakanına Soru: Özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma var mı?

4) Sosyologların Özlük Haklarına İlişkin Soru Önergesi (Ocak 2009)





TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,
Aşağıda belirtilen sorularımın, Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK tarafından sözlü olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Sosyolog, Müze Araştırmacısı, Kitap Patologu, Arşivci ve Kütüphaneci unvanlanyla kamuda çalışanların, teknik hizmetler sınıfında ve en az dört yıllık fakülte mezunu olmalarına rağmen unvanlarının karşılığı olan özlük haklarından yararlanamadıkları iddialarıyla ilgili olarak;
         1. Halen yukarıda belirtilen unvanlarla kamuda çalışanların sayısı ne kadardır9
2.      644 sayılı KHK ile teknik hizmetler sınıfına geçen ve özlük haklarında nispeten iyileşme sağlanan anılan personelin özlük haklarının, Bakanlığınız bürokratlarınca YHS çalışanları düzeyine indirilmesine yönelik çalışma yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise böyle bir çalışmanın gerekçeleri nelerdir?
3.     Anılan unvanlarla çalışan personelin özlük haklarının, YÖK tarafından söz konusu unvanlara emsal ve eş değer gösterilen arkeolog ve istatistikçi unvanlarıyla çalışanların düzeyine getirilmesi sağlanabilecek midir?


24.10.2011
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,
Aşağıda belirtilen sorulanmın, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğml GÜNAY tarafından sözlü olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Bakanlığınız bünyesinde Sosyolog, Müze Araştırmacısı, Kitap Patologu, Arşivci ve Kütüphaneci unvanlarıyla çalışan personelin, teknik hizmetler sınıfında ve fakülte mezunu olmalarına rağmen hak ettikleri özlük haklarından yararlanamadıkları gibi Maliye Bakanlığı bürokratlarmca lise mezunu YHS personeli düzeyinde maaş almalarına yönelik çalışmaların yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak;
1.      Halen bakanlığınız bünyesinde anılan unvanlarla çalıştırılan personel sayısı ne kadardır?
2.      644 sayılı KHK ile teknik hizmetler sınıfına geçirilen anılan personelin özlük haklarının geriye götürülmesi yönünde Maliye Bakanlığı bürokratlarmca çalışma yapıldığı iddiaları doğru mudur?
      3.      Doğru ise bu konuda Bakanlığınız görüşü alınmış mıdır?
4.      Anılan personelin özlük haklarının, YÖK tarafından eş değer gösterilen arkeolog ve istatistikçilerin düzeyine çıkartılması yönünde Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Varsa çalışma ne aşamadadır?





Hiç yorum yok: