1 Ocak 2011 Cumartesi

Alim Işık'tan Maliye Bakanına Soru: Özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma var mı?

Kütahya Milletvekili Sn Prof. Dr. Alim IŞIK'ın daha önce 7/6384 numaralı 05/01/2009 tarihli ve 7/15330 numaralı 28/06/2010 tarihli soru önergelerini ve verilen cevapları yayımlamıştık.

Sn IŞIK 2011 Bütçe görüşmeleri esnasında Meclis Genel Kurulunda Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK'e aşağıdaki soruyu yöneltmiştir. (Bu sorunun sorulmasını sağlayan sosyolog363'e teşekkür ederiz..) (23 Aralık 2010 Perşembe 23. Dönem 5. Yasama 40. Birleşim)

BAŞKAN - Sayın Işık…


ALİM IŞIK (Kütahya) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Sayın Bakan, kamuda çalışan sosyolog, kütüphaneci, arşivci, kitap patoloğu ve folklor araştırmacılarının genel idare hizmetleri sınıfından teknik hizmetler sınıfına geçişlerini sağlayan düzenleme gerçekleşmiş olmasına karşın, Maliye Bakanlığı tarafından özlük haklarının düzeltilmesine yönelik herhangi bir çalışmanın yapılmadığı ifade edilmektedir. Saydığım bu gruplara mensup kamu çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma var mı? Varsa çalışma ne durumdadır.

Teşekkür ederim.

BAŞKAN - Sayın Bakan buyurun.

MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK (Gaziantep) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Son sorudan başlayacağım. Sosyologların, arşivcilerin ve diğer sözünü ettiğiniz kesimlerin teknik sınıfa alınması konusunda biz yapıcı bir yaklaşım içerisindeydik ve nitekim, bizim bu yapıcı yaklaşımımızla o değişiklik oldu ancak şu an itibarıyla özlük haklarına ilişkin bir çalışma yok.

Hiç yorum yok: