27 Ocak 2011 Perşembe

AKP Grup Başkanvekili Bekir BOZDAĞ Görüşmesi (27 Ocak 2011)

savior (27 Ocak 2011 - 15:51)

fgundem hocamız, büyük zahmetlerle AKP Grup Başkanı Bekir Bozdağ ile torba yasaya dahil edilme konusunu görüşmek üzere bugün sabah meclisteydi.

bu randevu sürecinde her türlü özveriyi gösteren fgundem hocaya ,öncelikle ben kendi adıma, teşekkür ederim. çalışanlar bilirler yüzyüze görüşmenin ne kadar zor alındığını, ayrılan vaktin ne kadar kısa olduğunu, içeriye dolup dolup boşalan insanların arasında dert anlatmanın ne kadar zor olduğunu...

ancak hocamız birebir, ziyaretçisiz uzun bir görüşme gerçekleştirdi tekrar 5 unvanın 3000 e yakın çalışanı olarak teşekkür ederiz.

görüşme sırasında (kendisi de ifade edecektir mutlaka) sıcak bir uslüpla Bekir Bey'in kendisini ağırladığını ifade eden fgundem hoca, hazırladığımız dosyayı arz ettiğini, uzunca konu üzerine konuşulduğunu, Bekir Bey'in "çözelim elbette ama bu düzenleme için kanuni dayanağınız yok" ifadesini kullandığını ifade etti.

Sunduğumuz dosyayı alan grup başkan vekili, sorun hakkında bizleri haklı bulduğunu, bütün arkadaşlara selamlarını söylediğini, dosyayı bizzat sn.başbakana ilk toplantıda ulaştıracağını, başbakanı bilgilendireceğini, sorunun çözümünde de müdahil olacağını, ilerleyen aşamada gelişmelerden haberdar olmak istediğini söylemesi üzerine de hocamızın mutlaka sonuç almanın, bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini tekrar söyleyerek kendilerini arayacağımızı, gelişmelerden bizim de haberdar olmak istediğimizi söylemiş.

fgundem hocaya konu hakkındaki çalışmalarına yönelik tekrar şükranlar sunuyoruz.

gelelim yoruma: sn. başkanın "kanuni dayanağınız yok" ifadesinden torba kanunda benzer bir içerik olmadığını anlıyorum aksi yönde bir dayanak aranmasına gerek de yok, sürecin kısaltılması uygulamadaki farklılıkların ortadan kaldırılması için bu teklifin verildiğini hukuki dayanağın ise "eşitlik" "eşit işe eşit ücret" "kamu uygulamaları hizmet esasları ve süreleri" gibi bir çok şeye dayandırabiliriz diye düşünüyorum.

bu görüşme bugüne kadar yapılanlar arasında en önemli görüşmelerden biriydi. tırnaklarla günlerce süren telefon mesaisi ve ziyaretler sonucunda alınan bu kadar değerli randevuların doğru kullanılması beni son derece mutlu ediyor.

kültür bakanı torba kanun sürecinde bu soruna sahip çıksa, mesela ali fuat bey görüşüyordu ya kültür bakanıyla... bakan bey bunu torbaya taşısa? bir destek oradan alınsa? elbette yapılsa edilse...

dikkat edildiyse torba kanun konusunda "MECLİSTE ÇADIR KURALIM" diyenler şuan ortada yoklar... dün akşamki meclis görüşmeleri göstermiştir ki torba öyle ya da böyle geçecek... içine dışarıdan maddeler ekleniyor... 12 maddesi görüşüldü 1 tane dışarıdan madde eklendi... mağdem geçecek bu unvanlar için de 1 satır teklif verilse güzel olmayacak mıydı? belediyede çalışan işçilerin sürgün olarak gönderilebilmeleri ne kadar kötüyse (bu torbada var) bizlerin de halen bu ekonomik şartlarda yaşamamız AYNI DERECEDE KÖTÜDÜR. Sorunun çözümüne yönelik adresler benim kafamda artık tamamen değişmiştir. Bunu da bu arada ifade edeyim.

sonuçta Bekir Bey'in söyledikleri "kanuni dayanak" noktası bu anlamda, dünkü toplantıda alim ışık hocanın söylediği eğer benzer madde yoksa yeni bir kanun teklifi vermek gerekecek denilmesi anlamına geliyor ki... bakalım.

bu arada sendikadan aldığımız bilgiye göre sendikanın görüşmesi hafta başına kalmış... genel başkan'ın babası bugün vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, sn.genel başkana ve ailesine sabırlar dileriz.

yeni görüşmeler gelecek! yakında.

not: fgundem hoca bugüne kadar tanıdığım en mütevazi insanlardan biri, yaptığı çalışma hakkında bilgi verirken isminin bile geçmesini istemeyecek şekilde yüce yürekli. bu nedenle görüşmenin içeriğini ben yazmak zorunda kaldım. emeklerinden dolayı kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

fgundem (27 Ocak 2011 - 16:27)
 
herkese selam,

foruma yazma konusunda ustadlarımızın eline su dökemeyiz ama bir iki satır yazmak istedim...

Ankara görevli bir sosyolog olarak bu görevi başarıyla yapmanın gururu içindeyim. Fakat gönül isterdi ki bu görüşmeden "torbaya tamam" çıksın.

Sn.Bekir Bozdağ ile sabah mecliste makamında yaptığım görüşmede, savior hocamın da belirttiği gerekçeden dolayı (dayanak yok) torbaya giremeyeceğimizi, ama yan ödeme kararnamesine müdahil olacağını ve bizzat takip edip konuyu ilk kurulda gündeme getireceğini ve Sn.Başbakanımıza da ileteceğinin sözünü aldım. konuyu takip edeceğimizi de kendisine bildirdim.

ayrıca, sosyolog ve emsal unvan olan arkeolog maaşlarını gösteren ilgili tablo dosyamda mevcuttu ve tabloları gördüğünde sorduğu soru "senin (sosyolog) maaşın bu kadar mı?" o anki şaşkınlığını görmeniz gerekirdi.

tüm sosyolog ve diğer arkadaşları temsilen yanına geldiğimi söylediğimde de "benden hepsine selam söyle" diyerek görüşmesini bitirdi...

görüşmem yaklaşık yarım saat kadar sürdü...

Sn.Bekir BOZDAĞ'a yakın ilgisinden dolayı kendi adıma teşekkürlerimi bir borç bilirim...

........................................................

bu süreç içinde nacizane ufak bir katkım olduysa ne mutlu bana...

görüşmek üzere...

---
 
savior hocam,


Sn.Bekir BOZDAĞ'ın "dayanak" sözünden ben pek bir şey anlamadım açıkçası...

varsa "dayanak" her ne ise bulalım...

Sn.Bekir BOZDAĞ'ın kapısını tekrar çalmaya söz veriyorum...

Hiç yorum yok: