29 Ocak 2011 Cumartesi

Sosyolog istihdamı İçin Tarım Bakanlığına Gönderilen Faks Metni (29 Ocak 2011)

neo_sosylg (29 Ocak 2011 - 14:45)

atanamayan arkadaşlar tarım bakanlığına fax çekiyoruz destek bekliyoruz sizlerden.

atanmış arkadaşlarda bize destek verirlerse çok memnun oluruz savior ve merlenamed hocalarım çektiler.

---

T.C.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

ANKARA


Sayın Mehmet Mehdi Eker
Tarım ve Köyişleri Bakanı

Bilindiği üzere bu yıl 2010 KPSS’ye 8585 sosyoloji mezunu(nun) sınava girmesine rağmen sosyologlar için 24 Ocak- 2 Şubat ÖSYM Atamasında toplam 11 kadro açılmıştır. Sınava giren ve atanmayı bekleyen 8585 kişi bulunurken sadece 11 kişinin atanabileceğini görmek, biz sosyologlar üzerinde derin hayal kırıklıkları yaratmış ve bizi bir anlamda da ümitsizliğe düşürmüştür.

11.02.2010 tarihinde düzenlenen ‘2.Tarım Zirvesi’nde yapmış olduğunuz konuşmada: ‘Köy ve kırsal alan sosyolojisini bilmeden çok sağlıklı projeler üretilemiyor. Bu yıl içinde illerdeki Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatlarına birer sosyolog atayacağız. İlk aşamada 81 ilin her birine başlangıç itibariyle en az bir sosyolog alınacak ve alımlar ÖSYM aracılığı ile gerçekleştirilecek. Daha verimli üretim yapılması ve projelerin daha sağlıklı işlemesi için bunu yapmaya karar verdik. Bugün itibariyle Türkiye genelinde 2 bin 500 adet tarım danışmanı köylerde görev yapmaktadır. Mart ayı başında 2 bin 500 tarım danışmanı daha alacağız. Danışman sayısı 5 bine çıkacak. Bu danışmanların her birinin 5 köye baktığını düşünürsek 25 bin köy yapar. Hedefimiz danışman sayısını 10 bine çıkarmaktır.’eklinde konuşmanızın ardından Türkiye'deki tüm sosyologların kalbinde taht kurmuştunuz ve henüz atanmayan sosyologlardan büyük çoğunluğu heyecanla alımların gerçekleşmesini beklemeye başlamıştır.

25.10.2010 İstanbul'da Dedeman Otel'de düzenlenen, Sivas Vadi İlçeleri Federasyonu 2.Olağan Genel Kurulu Toplantısındaki konuşmanızda: ‘Yeni projelerden bir tanesine de şu, köylere, köylerde yaşamak üzere, çiftçinin tarlasında, bahçesine de yaşamak üzere, tarım danışmanı adı altında 5 bin ziraat mühendisi ve veteriner hekim gönderdik. Şimdi 2 bin 500 kişi daha alcağız. Bunlar sadece 7 bin 500 köyde olmuyor. Çevre köylerle de birlikte yaklaşık 20 bin köyde hizmet verecek’’ şeklinde açıklamalarda bulunarak yine bizleri heyecanlı bir bekleyişinin devamını sağladınız.

Ancak 2011 yılına girmemizle beraber, bu alımların henüz yapılmaması ve ÖSYM tarafından yukarıda ifade edilen tarihlerde yapılacak olan yerleştirmelerde Bakanlığınız bünyesinde sosyolog kadrolarını görememek bizlerde hayal kırıklığı yaratmıştır.

Sayın Bakan'ım,

Yukarıda yazılanların ışığında, atanmayı bekleyen sosyologlar olarak; mevcut sorunların üstesinden gelmek ve yeni projeler gerçekleştirebilmek için bizlere imkan tanınmasını talep etmekteyiz.

Bu nedenle Bakanlığınıza ihdas edilmiş olan sosyolog kadroların doldurulması için emir ve müsaadelerinizi beklemekteyiz.

Özellikle yaklaşan 2011 Genel Seçimleri hasebiyle, ilk atama döneminde mevcut kadrolarınızı sosyologlara açtığınız takdirde, atanmayı bekleyen binlerce sosyologa ümit ve iş vermiş olduğunuzdan minnettarlığımızı göstereceğimizi bilmenizi ister, saygılarımızı arz ederiz.


TARİH

İSİM SOYİSİM

İMZA

Hiç yorum yok: