8 Ocak 2011 Cumartesi

TORBA YASA GENEL KURULA GELDİĞİNDE TEKLİF VERMEK .!

sosyolojistik@gmail.com

abcvyz (08 Ocak 2011 - 16:48)

Komisyon görüşmelerinin tamamlanmasından sonra “torba yasa” Meclis Genel Kurulu’na gelecek..

Hiçbir zahmete katlanmaksızın milletvekillerinin “direkt” verebileceği şekilde teklif hazır olmasına rağmen iktidar kanadının bu işi yapmayacağı anlaşılmaktadır..

Bunun sorumlusu sadece onlar değildir.. 21/12 tarihli Komite toplantısında “Meclise çadır kurarak milletvekilleri üzerinde baskı uygulamalıyız” dediği halde bu konuda hiçbir şey yapmayan Kültür Sanat-Sen başkanı Yavuz Bey, bu öneriye katılan, destekleyen ve gereğini yapacaklarını söyleyen Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Ali Fuat Bey, Sosyoloji Derneği Başkanı Birsen Hanım ve onlara baskı uygulamayan beş unvan mensupları en az siyasiler kadar sorumludurlar..

Torba yasayla 657 taslağını karıştıran sendikalar..

BUMKO GM’ye bunları istiyoruz metni verirken orada sadece bir unvanı yazanlar..

Kültür Bakanı Maliye Bakanına verilmek üzere kendisinden bilgi notu istediğinde hazırlığı ve bilgisi olmadığı için “başkaları”ndan ‘medet’ uman dernek başkanı..

On sekiz yıldır bu işlerle uğraştığını söyleyip süreçten bîhaber olan en yoğun müdahale edilmesi gerektiği zamanda “bizi bu işlere bulaştırmayın” diyebilen dernek başkanı..

Mecliste “tek sosyolog” milletvekili olmanın konforunu yaşayan ama iş icraata gelince “benden bu kadar” diyebilen milletvekili..

Bunlarla buralara kadar iyi gelindi.. hatta bunlara rağmen belki de..

Her şeye rağmen Torba yasa tasarısı Meclis genel kuruluna geldiğinde sonuç alınamayacağını bile bile o kanun teklifi milletvekiline verdirilebilmeli.. Muhalefet milletvekili dahi olsa.. Kayıtlara geçirilmeli.. Meclis tutanaklarına, zabıtlarına geçsin ki belki utanan olur..

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_sd.sorgu_yonlendirme?Donemkod=&Yasama_yili=&Baslangic_Tarihi=&Bitis_Tarihi=&sorgu_kelime=sosyolog

Bu linkte son yasama döneminde (3,5 yıl) Meclis tutanaklarında içinde “sosyolog” kelimesinin geçtiği cümleleri göreceksiniz.. En son olarak Alim IŞIK’ın Maliye Bakanına sorusu vardır.. ne hazindir ki “sosyolog vekil” bir kez bile Meclis Genel kurulunda sosyologlara dair kelam etmemiş.. [tek bir yerde bu unvanı geçirmiş; o da özlük haklarına ilişkin değil.. daha önce yaptığı görevi aktarırken değinmiş.. ]

Özellikle Sn. Alim IŞIK’a ulaşabilen arkadaşların bu linkte
http://sosyologlojistik.blogspot.com/2011/01/bes-unvan-icin-torba-kanun-teklifi.html
bulunan kanun teklifini sırası geldiğinde Meclis Genel Kurulunda verdirmesini ve kürsüye çıkarak gerekçeyi okumasını/anlatmasını sağlamalarını istirham ederim.. gerekmesi halinde kürsüdeki anlatımı için metni seve seve hazırlarız..

Hiç yorum yok: