31 Ocak 2011 Pazartesi

KURUMLARIN THS İPTAL-İHDAS SÜREÇLERİ ve ÖZLÜK HAKLARA YANSIMASI

desade: (31 Ocak 2011 - 14:53)

Arkadaşlar merhaba;daha önce kadro değişikliğinin yapıldığını bildirmiştim.


Cuma günü kurum atamalarımızı yayınladı(DZKK Kütüphanecileri)personel şubeme de atama yazım geldi,bunun üzerine maaş mutemedine durumumuzun ne olduğunu az önce sordum.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Kuvvete ödeme oranlarını belirten bir yazı ulaşmadan herhangi bir ek ödeme yapmayacağını(yani GİH'e devam)

yazı geldikten sonra ise oluşan farkı vereceğini söyledi.

Bu arada Ankara ile durum hakkında bilgi almak için yaptığı bir görüşmeye şahit oldum,görüşme sonrası bu değişikliğin bakanın bir yakını için yapıldığını söyledi.:)))

---

savior: (31 Ocak 2011 - 09:44)
...
forumdan da tanığıdınız bir sosyolog kardeşimiz (belediyede çalışıyor) ths den (toplu sözleşme ve özel zamlar dahil) ilk maaşı hesaplanmış... 2000 tl nin üzerindeymiş... detaylı bilgi olgunlaştıktan sonra mutlaka buradan paylaşılır. bir an önce hayırlı olsun demek istiyoruz.
...

---

savior: ( 1 Şubat 2011 - 10:45)

iki kurum (biri benim çalıştığım kurum diğeri ise kendini söyler) c bendinden maaş düzenlemeyi planlıyor.


sn.zardon yazmıştı adaletin d den maaş ödemeyi uygun gördüğünü

demek ki shçek en önemli kalelerden biri olacak... eğer shçek ikna edilip c den maaş ödemeye başlarsa, maliyeyi c bendi için zorlayabiliriz ki zaten devlet personel başkanlığı bizim yanımızda... uygun görüş verecekleri söylemişlerdi c için.

bu anlamda shçek'in ikna edilmesi konusunda neler yapılabilir?

1- acaba SES ve SAĞLIK-SEN ve TÜRK SAĞLIK SEN shçek yöneticilerine c den maaş ödenmesi için ikna görüşmeleri yapamazlar mı?

bence yapmalılar ve bunu yaptırmalıyız. bu anlamda SENDİKA ÜYESİ ARKADAŞLAR (özellikle sağlık sen) özel bir görev üstlenmeli. sendikalarına baskı kurarak bu anlamda iş ve işleme tabi tutulmak için sendikaları shçek'in üzerine göndermeliyiz.

2- çalışanlar ne yapmalı? yukarısı (yönetim) ile İYİ ilişkiler kurulması halen problemli. mutlaka bunu aşmalıyız. shçek teki arkadaşlar d den alırsa en çok kişi orada olduğu için maliye orayı dikkate alacaktır, adalet baştan yelkenleri indirmiş göründüğüne göre d kaçınılmaz olacaktır.

ancak şunu unutmamak lazım. biz d ye tamam dediğimiz anda bizim işimiz elde 0 olacaktır. herkes bunun bilincinde olmalı.

buna önem vermeliyiz. hatta şuan için bundan daha önemli bir sorun var mı özlük hakları konusunda? bence yok.

herkese kolay gelsin.

---

fgundem: (1 Şubat 2011 - 11:49)

herkese selam,


savior hocamızın 1 Şubat 2011 10:45 msjıyla bağlantılı olarak;

msb merkez'de görevli bir sosyolog olarak bizim bakanlık bünyesinde az sayıda sosyolog, kütüphaneci ve arşivci var...

benim kadro iptal-ihdasın bitmesine çok az kaldı.(yaklaşık 1 ay kadar) diğerleri için de aşağı yukarı aynı, birbirimizi takip ediyoruz..

bu iş için bakanlık bünyesinde bir istisnai memur görevlendirdiler. bu işleri biz kendisine danışıyoruz, ne oldu? ne olacak...vb. tüm birimlere yazıyı da bu arkadaş yazacak...

bana söylenen bizzat yetkili ağızdan (ist.me) "kadrolarınız gelsin. hemen ödemelerinizi yapacağız, ths olup da gih maaşı almanın bir anlamı yok..."

maliyeye de bu anlamda yan ödemeyi bir an önce çıkarması için bir adım, zorlama olacağını, hukuksuz bir şey olmadığını, çünkü II sayılı cetvelde yer aldığımızı ve hatta "c"den dahi ödeme yapabileceklerini çünkü, Bakanlar Kurulu Kararında "G" bendine göre kararlaştırılmıştır dediği için; DPB'nın, Kültür'ün ve Adalet'in A/4'e olumlu görüş verdiğinden dolayı yanlış bir şey asla yapmamış olduğunu söylüyor...

kadro durumumuz bir gelsin...

beraber oturup bakacağız...

bu en fazla 1 ay kadar sürecek...

hak edişler geriye dönük de ödenecek...

bana söylenenler bunlar...
........................................

herkes kendi kurumunu "c"den ödeme yapılması konusunda ikna etmeli...

özellikle SHÇEK ve ADALET...

kolay gelsin...

---

zardon: (1 Şubat 2011 - 13:30)

Adalet Bakanlığının, d) Unvanları (a), (b) ve (c)’de sayılmayan diğer mesleki teknik yükseköğrenimlilerden..grubuna göre cetvelleri maliye'ye gönderdiğini öğrendim..


Dolayısıyla en azından sosyologlar için geriye bir tek SHÇEK kalıyor.. SHÇEK'in c'ye göre yazabilmesi için iyi bir dayanağa ihtiyaç var..o da tabii ki arkeologların BKK ile THS olduktan sonra şu anki ÖHT ve diğer zam ve tazminatları almalarını sağlayan cetvellerle ilgili görüş yazısı hazırlarken, kurumlar nasıl bir yazı yazmış..BUNU BULMAK ŞART..!

Eğer bu bulunabilirse ve bize de uyuyorsa ve Maliye şu an, SHÇEK'in ve bu şekilde dayanaklarla diğer kurumların, ödeme yapabilmek için görüş isteme yazısına karşın, ısrarla d'ye göre ödeme yapılmasını kabul ederse ve kurumlar buna göre ödeme yapmaya başlarsa, ödemenin başladığı tarih itibariyle, 60 gün içinde iyi bir metin oluşturup Danıştay'a dava açarak da olsa bu hakkı elde edebiliriz..! en azından ben öyle biliyorum..

Ama yine söylüyorum, bizim mutemetle hesaplamamıza göre, diğerlerine göre ödeme yapılırsa bile, yani 93 ÖHT ve 700 iş güç zammı 975 tem.güç zammıyla birlikte ve Adalet Bakanlığı için 20 adalet ek tazminatıyla birlikte, ek ödemesiz, bekar bir sosyolog maaşı 1400 lira civarında oluyor..yani şu an bizim kurumdaki psikolog ve sosyal çalışmacılar kadar..Bu arada diğer kurumların ek tazminatı var mı bilmiyorum..

Aslında benim en baştan beri düşüncem, her ne kadar kurumlarımızda psikolog ve sosyal çalışmacılara göre daha yüksek maaş almamızı sağlayacak ve bununla birlikte diğer bu mesleklerin iş barışı bu sefer de bizim aleyhimize işliyor gibi itirazlarına sebep olacaksa da..THS olmamızın bir avantajı olarak bize en az 122-130 (dereceye göre) ÖHT ve beraberindeki diğer ek tazminat ek göstergelerin verilmesi gerekiyor..çünkü durumumuz bir istatistikçi ve arkeologdan v.b farklı değil..

Ancak bir türlü onların bu tazminatı almalarını sağlayan, kurumların DPB VE MALİYEYE gönderdikleri ilgili görüş yazısı ve Maliyenin onayından sonra krumların ödemeye esas genelgesine ulaşamıyoruz..! Bu yazıyı bulsak her anlamda işimiz çok daha kolay olacak..

---
 
bilgi toplumu: (1 Şubat 2011 - 14:23)
 
T.C.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

MECLİS KARARI

Özü : Bakanlar Kurulunun 2010/1092 sayılı kararı doğrultusunda, Belediyemizde Genel İdari Hizmetler Sınıfında mevcut bulunan 2 adet kütüphaneci kadrosu ile Genel İdari Hizmet Sınıfında 6 adet sosyolog unvanlı kadroların Teknik Hizmetler Sınıfına dönüştürülmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

Gündemin 11. maddesinde yer alan; “10.01.2011 tarihli Ocak olağan meclis toplantısında 9. madde olarak görüşülen Belediyemizde Genel İdari Hizmetler Sınıfında mevcut bulunan 6 adet sosyolog ve 2 adet kütüphaneci kadrolarının 10.12.2010 tarih ve 27781 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Teknik Hizmetler Sınıfına geçirilmesi hakkında gerekli kararın alınmasına dair Plan ve Bütçe Komisyon Raporu ekte sunulmuştur.

Mecliste görüşülerek karar verilmesi hususunu arz ederim.” deyimli İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının 12.01.2011 gün ve 86 sayılı yazısı okundu.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Büyükşehir Belediye Meclisinin olağan toplantısı 10.01.2011 Pazartesi günü yapılmış olup, bu toplantıda gündemin 9.maddesinde; Genel İdari Hizmetler Sınıfında olan Sosyolog ve Kütüphaneci kadrolarının, Teknik Hizmetler Sınıfına dönüştürülmesi hususu incelenerek gerekli kararın alınması konusu Komisyonumuza havale edilmiştir. Komisyonumuz 12.01.2011 tarihinde saat 15.00’da Mali Hizmetler Daire Başkanlığının toplantı salonunda toplanarak;

10 Aralık 2010 tarih ve 27781 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2010/1092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince;

Belediyemizde Genel İdari Hizmetler Sınıfında mevcut bulunan 2 adet kütüphaneci kadrosu ile Genel İdari Hizmet Sınıfında 6 adet sosyolog unvanlı kadroların Bakanlar Kurulu Kararında belirtildiği üzerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin birinci fıkrasının Teknik Hizmetler Sınıfı başlıklı II numaralı bendi kapsamına alınması nedeniyle,

Belediyemizde mevcut bulunan 6 adet sosyolog ve 2 adet kütüphaneci kadrolarının Teknik Hizmetler Sınıfına dönüştürülmesi Komisyonumuzca görüşülerek uygun bulunmuş olup, hazırlanan bu rapor imza altına alınarak Meclisin takdirine sunulmuştur.

M. Remzi SADİ

Hüseyin KAZANCI

A. Güliz YILMAN

H.Gürsel KARABAYIR

Plan ve Bütçe Kom.Bşk.

Komisyon Bşk.V.

Sözcü

Üye

Turgay GENÇ

Adlıhan DERE

Ramazan ATEŞ

komisyon raporu okundu.

Başkan; konuyu görüşmeye açtı, yapılan müzakereler sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle oylamaya sundu ve işaretle yapılan oylama sonunda;

Bakanlar Kurulunun 2010/1092 sayılı kararı doğrultusunda, Belediyemizde Genel İdari Hizmetler Sınıfında mevcut bulunan 2 adet kütüphaneci kadrosu ile Genel İdari Hizmet Sınıfında 6 adet sosyolog unvanlı kadroların Teknik Hizmetler Sınıfına dönüştürülmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

/////////////////////////////////////////

DARISI DİĞER KURUMLARIN BAŞINA...

---

bilgi toplumu: (1 Şubat 2011 - 14:37)

Toplantı Konusu Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı


Toplantı Tarih ve Başlama Saati 13 Ocak 2011 Perşembe / 14:00

İlgili Kurum Antalya Büyükşehir Belediyesi

Belediyemizde mevcut bulunan sosyolog ve kütüphaneci kadrolarının teknik hizmetler sınıfına alınması amacıyla 3. dereceden 11 adet teknisyen kadrosunun kaldırılarak yerine 4. dereceden 1 adet, 7. dereceden 2 adet ve 8. dereceden 7 adet olmak üzere toplam 10 adet sosyolog ve 9.dereceden 1 adet kütüphaneci kadrolarının ihdası edilmesine ilişkin hazırlanan II sayılı Boş Kadro Değişiklik Cetveli ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının 12.01.2011 gün ve 86 sayılı yazısı ve eki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu. (10.01.2011/9.maddesi )
---

[belediyede çalışan sosyologlarla ilgili gelişmeler için tıklayınız]

Hiç yorum yok: