8 Ocak 2011 Cumartesi

ekonomistlerin durumu: ekonomist "hacabi"nin açıklamaları

sosyolojistik@gmail.com

Beş unvanın 10/12/2010 tarihli bkk ile düz THS kapsamına alınması sonrasında özlük haklarının "ekonomist"ler gibi değerlendirileceği konusunda Maliyenin en yetkili kişileri (BUMKO GM, BUMKO DB) tarafından dillendirilen bir husustur. Ekonomistlerin içinde bulundukları durum, ne tür kararlar/yazışmalar sonrasında mevcut durum içinde yer aldıkları, açtıkları davalar, hukuk mücadeleleri, alınan kararlar vb. konulardaki bilgiler önem ve aciliyet arzetmektedir. Sosyologlar olarak bu bilgilere şu anadek ulaşılamamıştır..

"fgundem"in çağrısı üzerine "sosyolog eylem planı/platformu"na gelerek ilk olarak 07 Ocak 2011 - 02:03' te yazan "hacabi"nin bu alanda mücadelesinin, bilgi birikiminin, bizler için bu tecrübelerin önemli olduğunu ve çıkartacağımız dersler barındırdığını, yol haritasında belirleyici olacağını düşünüyoruz.. bu nedenle formun karmaşıklığı arasında yazılarının bulunmasının güçlüğü gözetilerek açıklamalarının müstakil olarak burada da yer alması uygun olacaktır. Kendisine teşekkür ederiz..

---

hacabi (30 Haziran 2009 - 15:36)


Şunu bir Ekonomist olarak izah adeyim. Ekonosmit Kadrosu 657 Sayılı DMK madde 36.:

II - TEKNİK HİZMETLER SINIFI:

Bu Kanunun kapsamına giren kurumlarda meslekleriyle ilgili görevleri fiilen ifa eden ve meri hükümlere göre yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, jeolog, hidrojeolog, hidrolog, jeofizikçi, fizikçi, kimyager, matematikçi, istatikçi, yöneylemci (Hareket araştırmacısı), matematiksel iktisatcı, ekonomici ve benzeri ile teknik öğretmen okullarından mezun olup da, öğretmenlik mesleği dışında teknik hizmetlerde çalışanlar, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi veya bölümlerinden mezun şehir plancısı, yüksek şehir plancısı, yüksek Bölge Plancısı, 3437 ve 9/5/1969 tarih 1177 sayılı Kanunlara göre tütün eksperi yetiştirilenler ile müskirat ve çay eksperleri, fen memuru, yüksek tekniker, teknisyen ve emsali teknik unvanlara sahip olup, en az orta derecede mesleki tahsil görmüş bulunanlar, Teknik Hizmetler sınıfını teşkil eder.

diyerek kanunla açık olarak belirtilmiştir.

Burada THS içinde mi dışında mı tyartışması yersizdir.

Ancaakkk...

Şurası da bir gerçektir ki MAliye de bir kısım Anti-Ekonomist sözde! uzmanlar kasıtlı olarak bizi ayrımcılığa tabi tutmaktadırlar. Ve Özel Hizmetr Tazminatımızı Çok düşük tutarak Teknisyen arkadaşların da altında bir maaşa talinm ettirmektedirler.

Dolayısı ile Ekonomist OLMANIN BİR getirisi, ayrıcalığı FİİLEN ÇALIŞIRKEN maalesef ki yoktur. Ölme Ekonomistim ölme örneği misali SADECE eMEKLİ olunca Ek Göstergesi ile bir işe yaramaktadır.

Ekonomist ayrımcılığı o kadar yüksektir ki... bir arkadaşın yukarlarda yazdığı gibi "maaşının çok düşük olması sebebi ile" şayet EKonomi alanında yüksek lisans yapmış iseniz 1-4 arasına % 50, 5-9 arasına ise % 43 İLAVE OLARAK "verilebilir" denmektedir.

Dikkatinizi bu "VERİLEBİLİR" hükmüne çekiyorum. Bu ifade ile yönetimin keyfiliğine bırakılmıl bir durumdadır ve kanun diyor ki bir Ekonomist ancak ( o da ekonomi alanında) Yüksek lisans yaparsa ancak bu halde bir Teknikere ( maaşına )Eşitttir ve ancak bu halde düzgün bir maaş alşabilir denmektedir.

İşin doğrusu Ekonomist kadrosu Teknik Hizmetler sınıfının (ne yazık ki) ZENCİSİ durumundadır.

Bir net örnek benim: 2/1 derecedeyim 15 Haziran 2009 maaşım net 1,167 TL den ibarettir ve hiç bir kesintisi yoktur. (Evli, Eşi çalışan, Çocuksuz)

İşte DURUMUMUZ bu kadar vahimdir. 12. derecede ( bekar )bir Teknisyen bugün 1,210 TL maaş almaktadır. Karşılaştırma size ait. Durum budur, tablo budur.

Gerisi laf-ı güzaftır.

Şimdi bu durumda Ekonomist THS olsa ne yazar, olmasa ne yazar...

Umarım yazdıklarım gerçekleri net olarak ortaya koymuştur.

---

hacabi (01 Temmuz 2009 - 13:18)

THS de Kanunen yer almasına rağmen (maliyedeki) zihniyeti güdük sözde Uzman geçinenlerin bu kadroya karşı "hasedi, fesadı" yüzünden bilerek bu durumda bırakılmış durumdayız.

Kanuna rağmen kasıtla bizi ayrımcılığa tabi tutarak adeta "CIMBIZLA" SEÇMEKTE VE BİZİ III.SAYILI CETVELİN İÇİNDEKİ G.İ.H. kadrolarının bulunduğu yere atarak adeta zulum etmektedirler.

Bilemiyorum bu kadrodan NE isterler. NE gibi bir takıntıları, sıkıntıları vardır. Kendilerini EKONOMİST ler mi Dürtmüştür!... tüm bunların doğrusu cevabını bilemiyorum.

Ancak biz onurumuzla, gururumuzla görevimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

Ancak benim (ve bu kadroda olan tüm arkadaşlarımın) çocuklarımın SÜT PARASINA gözünü diken bu lanet zihniyetteki insanlara da (Varsa) ( ki var olduğuna inanıyorum) hakkımı asla helal etmiyorum.

Sorun şu ki Mahkemeye gidince... Mahkememiz "bilirkişi" olarak yine bu (Ekonomist düşmanı) Maliyedeki malum şahısları tayin etmektedir. Ve Bilirkişi olarak da malum kişiler malum Ekonomist düşmanlığını sürdürerek "aksi yönde olumsuz" rapor verdikleri için mahkemeler de bu yönde olumsuz cevap vermektedirler.

Ama inanıyorum ki bu sapık zihniyetli malum kişilerin de nesli bir gün tükenecek ve biz hak ettiğimiz değeri mutlaka bulacağız.

---

hacabi (13 Temmuz 2010 - 17:15)

Ekonomist Kadrosu 657/36 madde hükmü ile ve ismen sayılarak Teknik Hizmetler sınıfına dahil bir kadrodur.

Bu durum kanun hükmü ile sabittir. Nitekim Ek gösterge vb haklarımızı da +3000 üzerinden almaktayız.

Ancak Maliyede kıt beyinli geri zekalılar ve aşağılık kompleksine sahip bir kısın davar lar ki yılardır ve yılardır ekonomistlerle özel bir KİN GÜDEREK uğraşırlar.

Bilmem ki geçmişlerinde Ekonomistlerle nasıl bir hem hal oldular.

Neyse bu geri zekalı maliyeciler Ekonomist unvanı kariyer Unvanına haiz ve THS olmasına rağmen ÖZEL HİZMET TAZMİNATINI adeta gasp etmekte ve "DİĞER TAzminatlar" cetvelinde yer vererek ekonomistleri aşağılamak yoluna gitmektedirler.

(Sn Maliye Bakanı da EKONOMİST olmasına rağmen buna ekonomistlerin aşağılanmasına göz yummaktadır.)

Neyse şimdiki durum da Ekonomistler açıkça mağdur edilip % 50 ÖHT oranı almaktadırlar ki... düz memur olsalar % 55 ÖHT almalarına rağmen KARİYER UNVANI HAİZ olmalarına rağmen ... maliyecilerin HIŞMINA uğramakta, kanun tanımazlık, ali kıran başkesenlik yaparak bu haksızlılarını (binlerce beddua almalarına rağmen) sürdürmekte ve hak yemekte ısrar etmektedirler.

(Her ne kadar sn Maliye Bakanı Meslekdaşalrı olan ekonomistlere yapılan bu BÜYÜK ZULÜME kayıtsız kalsa da Allah bu BURNU ve karnı BÜYÜK Maliyecilerin başına BAKAN olarak yine BİR EKONOMİSTi BAKAN YAPARAK onlara en büyük PSİKOLOJİK CEZAYI DA vermiştir.)

Şu anda bir ekonomist özlük hakları olarak HADEME maaşı almakta... Ama diğer yandan gururla zalimlerin zulmünün gün gelip geçeçeği günü beklemektedir.

En son Ek 375 sayılı kararname ile verilen ek ödeme cetvelinde de önce % 51 oranında EK ÖDEME gösterilmiş... ama % 68 oranında almaları gerektiği İLK DEFA BU SATIRLARIN YAZARI TARAFINDAN dile getirilmiş olup... Personel Mevzuatı II nolu daire Başkanlığında çalışan ve haksızlık yapmaktan imtina eden değerli HAvva hanım, AYsel hanım ve ALi KARATÜRK beyin de doğru düşünceleri ile % 68 oranında ( Ki aslında % 77 almarı gerekirken) el ödeme ödenmesi gerektiği konusunda verilen görüş doğrultusunda Ekonomist olup THS sınıfında istimdam edilen personeller EN AZINDAN Hademe maaşından kurtularak VEri Hazırlama kadrosunun özlük haklarına yakın bir özlük hakka kavuşmuşlardır.

Ancak bu % 68 ödeme Teknik Hizmetler sınıfında yer alan Ekonomist unvanlı kadroda çalışan Teknik Personele verilebilmektedir.

İktisat mezunu olsa da diğer kadro ve unvanlarda bulunan personeller bulundukları hizmet grubunun kendileri için öngördüğü Ek ödeme oranından ek ödeme alabileceklerdir.

Bir başka anlatımla... GİH sınıfında yer alan iktisat mezunları yine GİH sınıfında bulunan unvan ve kadro derecelerine göre ek ödemeden yararlanmaya devam edeceklerdir.

Diğer yandan kontrolör arkadaşım % 68 alamadığıo için hiiçç üzülmesin... Şu an 1. derece 1. kademede olmama rağmen mamaşım net olarak 1.007 TL olup + Ek ödeme (%68 ile) (368.00 TL) = 1,375.00 TL kemiksiz net tir. Ki 1. derecede VHKİ olsam da aynı maaşı belki 5-10 tl fazlasını alacaktım.

Kaldı ki lise mezunu teknisyen benden 150 TL civarı daha fazla maaş almaktadır. Teknikeri saymaya bile lüzum yoktur.


---
hacabi (07 Ocak 2011 - 02:03)

"Merhaba Arkadaşlar...

Yıl sonu ve işlerin yoğunluğu nedeniyle neredeyse 40 gündür memurlar nete ve mailime girmeye vaktim olmadı.

FGündem hacanın davet maili ile forumunuza katıldım.

Bir Ekonomist olarak Kariyer UNvanına haiz ve ismen belirtilerek yer aldığımız THS sınıfında olmamıza rağmen Maliyede çalışan ve ne işe yaradıklarını anlayadığım ... devlet bütçe uzmanları nın şahsi husumetleri nedeniyle biz ekonomistler için TC içinde özel düşmanlık la Ekonomistlere özel düzenleme yapılmış ve yıllardır aşığılanarak mağdur edilmiş bir meslek grubuyuz.

Neyse şu an sizi THS de yer akmanızdan dolayı tebrik ediyorum.

Şu an hepinizi meşgul eden en büyük mesele "2011 yılında dayürürlükte olacağı ifade edilen ve 5 ocak 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2006/ 10344 sayılı zam ve Tazminatlar cetvelidir.

"Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlar

MADDE 3 – 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar” ve eki cetvellerin uygulanmasına 2011 yılında da devam olunur."

Evet metin budur.

Siz bu cetvelde ARTIK tEKNİK HİZMETLER sINIFI İÇİNDE YER ALMANIZ HASEBİYLE

a, b ve c grubunda ismen yer almadığınız için bu gruplardan yararlanamayacaksınız.

d bendinde ise "unvanları a, b ve c de yer almayan diğer mesleki teknik yüksek öğrenimlilerden" ifadesi ile bu bendin karşılığında yer alan

1-4 arası : % 100
5-8 arası ise : % 93

oranında ÖZEL HİZMET TAZMINATI ALABİLECEKSİNİZ.

Bizim acıklı durumumuz ise

Tamamen bize özel "cımbızla çekilerek hazırlanan"

Diğer TAzminatlar başlıklı ( ki bu torba bir düzenlemedir ve bu torba düzenlemede yer alan diğer tüm unvanlar GİH sınıfıdır. Tek THS ise biziz)

III SAYILI CETVELİN G BENDİ B alt bendinde de ismen "ekonomist" unvanının szikredilmesi ile % 50 oranının gösterilmesidir.

Bu düzenleme tamamen keyfidir ve maliyedekilerin aşağılık komleksinin sonucudur.

Muhtemelen kendilerini ekonıomistler bir şekilde dürtmüştür (!) ki bu kin ve nefret le bir unvana özel husumet düzenlemesi yapmaktadırlar.

Düşünün ki ben iktisat eğitimimle Ekonomist unvanını almamsam ve GİH de VHKİ ya da Bilgisayar işletmeni ( DÜZ lise mezunu kadrosudur) kadrosunda olmam daha yüksek bir orandan ( % 55) Özel Hizmet Tazminatı alacağım ve daha yüksek bir mmaaşım olacak...

Adeta okduğumuz için cezalandırılıyoruz.

Sadece bura da da değil. Yan ödemede de biz 13 TL alırken VHKİ 40 TL almaktadır.

Bu kadarı da ancak benim Necip ülkemde olur.

Anlyacağınız size 1-4 arası % 100 ÖHT

5-8 arası % 93 ÖHT

ve 375 sayılı KHK uyarınca ödenmekte olan EK ödeme oranı da "ç" bendinde ifadesini bulan "unvanları a,b ve c de yer almayan ve diğer teknik hizmetler sınıfında yer alanlar" ifadesinin karşılığı % 68 + 14= % 82 (2011 yılı için ) Ek ödemedir.

Siz kurtuldunuz vesselam biz ezilmeye devam ...

------

abcvyz (07 Ocak 2011 - 08:16)

sn. hacabi,

hoşgeldiniz.. verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederiz..

siz ekonomistlerin sürecinin tam olarak ne olduğunu bir türlü öğrenemedik.. içinde bulunduğunuz durumun yıpratıcılığını tekraren her seferinde yaşamanızı ve bunun katmerleşmesini istemeyiz ancak sizlerin sürecini bilmediğimiz için neler yapacağımız konusu da tam olarak netleşmiyor..

yazınızdan bizler için alınan kararın sonuçlarının sizler gibi bir durumda değerlendirilemeyeceğimiz kısmi bir iyileşmenin olacağı sonucunu çıkarttım. Bizim adımıza görüşmede bulunanlara BUMKO Daire Başkanı Kemal Çelik'in "bu beş unvanı ekonomistler gibi değerlendireceğiz" dediğini ve bizzat benim de katıldığım toplantıda BUMKO Genel Müdürü sınıf değişikliği ile otomatik iyileşmenin olmayacağını ısrarla söylediğini biliyoruz..

buradan ya da özelden sürece tam vakıf olmak adına biraz daha detay verebilirseniz çok memnun oluruz.. örneğin THS olarak içinde bulunduğunuz konumda başka unvan var mı ya da "cımbızla çekme" ve kişisel husumet besleyenlerce özel bir durumda değerlendirilme meselesinde ayrıca sizlerin hukuki ve mali durumunu anlabileceğimiz bilgi, belge /dökümanlara ulaşabileceğimiz bir link vb.

şimdiden teşekkür ederim..
---

abcvyz (07 Ocak 2011 - 15:30)

Sn "hacabi"nin 07 Ocak 2011 - 02:03 mesajına dair;

"Şu an hepinizi meşgul eden en büyük mesele "2011 yılında dayürürlükte olacağı ifade edilen ve 5 ocak 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2006/ 10344 sayılı zam ve Tazminatlar cetvelidir.


Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlar


MADDE 3 – 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar” ve eki cetvellerin uygulanmasına 2011 yılında da devam olunur."


Evet metin budur.


Siz bu cetvelde ARTIK tEKNİK HİZMETLER sINIFI İÇİNDE YER ALMANIZ HASEBİYLE


a, b ve c grubunda ismen yer almadığınız için bu gruplardan yararlanamayacaksınız.


d bendinde ise "unvanları a, b ve c de yer almayan diğer mesleki teknik yüksek öğrenimlilerden" ifadesi ile bu bendin karşılığında yer alan


1-4 arası : % 100
5-8 arası ise : % 93


oranında ÖZEL HİZMET TAZMINATI ALABİLECEKSİNİZ."

Burada iki husus önem arzetmektedir..

bir: "2011 yılında da yürürlükte olacağı ifade edilen ve 5 ocak 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2006/ 10344 sayılı zam ve Tazminatlar cetvelidir" denilmektedir.


Maliyenin bu konuya ilişkin son cetvelini 2006 yılında çıkarttığı ve eklemelerin olduğu bilgisine sahibiz.. şu an iptal-ihdaslar gerçekleşmiş olsa idi bu cümlede ifadesini bulan durum bizi de kapsayabilirdi.. iptal-ihdas işlemlerinin haziran ayına kadar kurumların talebi sonrasında ise dpb ve maliyenin ilgili düzenlemeleri sonrasında hemen hemen yıl sonuna kadar bu işin sarktığını varsaydığımızda 2011 için geçerli olan yukarıdaki resmi gazetede yayımlanan kararın 2012’yi kapsayıp kapsamayacağı bugünden belli değildir.

İki: bunun daha önemli olduğunu düşünüyorum: şöyle ki;

“Siz bu cetvelde ARTIK tEKNİK HİZMETLER sINIFI İÇİNDE YER ALMANIZ HASEBİYLE

a, b ve c grubunda ismen yer almadığınız için bu gruplardan yararlanamayacaksınız.

d bendinde ise "unvanları a, b ve c de yer almayan diğer mesleki teknik yüksek öğrenimlilerden" ifadesi ile bu bendin karşılığında yer alan

1-4 arası : % 100
5-8 arası ise : % 93

oranında ÖZEL HİZMET TAZMINATI ALABİLECEKSİNİZ.”


Burada “d bendinde ise "unvanları a, b ve c de yer almayan diğer mesleki teknik yüksek öğrenimlilerden” ifadelerine dikkat çekmek isterim.

Eğer her şey yolunda giderse ilgili kategorilerde kendisine yer bulamayan teknik hizmet sınıfı mensuplarının burada yer alması muhtemel.. ancak daha önce forumda yer alan “ocak ayı içinde Maliye YÖK’e yazı yazarak bu unvanların teknik öğrenim sayılıp-sayılmadığına ilişkin” görüş isteyeceği söylenmişti.. iki bilgiyi yan yana düşündüğümüzde sanki şöyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Bir taraftan a, b, c de ismen yer alınmadığı için d bendinde değerlendirilmesi gerektiği.. diğer taraftan Maliyenin istediği görüş.. burada kritik olan “mesleki teknik yüksek öğrenimliler” ifadesi.. Maliyede tam burada hinlik yapmak istiyor.. THS kapsamında değerlendirilen beş unvanı d bendinde de değerlendirmemek aynen ekonomistlerde olduğu gibi ya onların bendine yerleştirmek ya da yeni bir bend oluşturarak sonraki unvan değişikliklerinin önünü tıkamak için bu yolu deneyecektir. Beş unvan mesleki teknik öğrenim görmüş olsalardı d de değerlendirirdik fakat… diyecekler.. Bumko GM’nin ve Bumko Daire başkanının yaklaşımları göz önünde bulundurulursa bu gelişmelerin olacağı güçlü ihtimal..

Şeytanın gör dediğini maliye bizden ve belki şeytandan bile önce gördüğünden bu durumu bilerek varsa yapılacaklar ona göre hazırlıklı olmakta fayda var..

Maliye bakanlığını, bürokratlarını çok iyi bilenlerin hatırımızda kalması gereken sözünü unutmayalım: “Onlar sizi, sorunlarınızı, çıkış ve tıkama yollarını sizden çok iyi bildikleri bir yana kendi adlarından daha iyi bilmektedir..”

---

hacabi (07 Ocak 2011 - 18:04)

Arkadaşlar...

Size 07 Ocak 2011 - 02:03 tarihli yazımı tekrar ediyorum.

"Şu an hepinizi meşgul eden en büyük mesele "2011 yılında dayürürlükte olacağı ifade edilen ve 5 ocak 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2006/ 10344 sayılı zam ve Tazminatlar cetvelidir.

Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlar

MADDE 3 – 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar” ve eki cetvellerin uygulanmasına 2011 yılında da devam olunur."

Evet metin budur.

Siz bu cetvelde ARTIK tEKNİK HİZMETLER sINIFI İÇİNDE YER ALMANIZ HASEBİYLE

a, b ve c grubunda ismen yer almadığınız için bu gruplardan yararlanamayacaksınız.

d bendinde ise "unvanları a, b ve c de yer almayan diğer mesleki teknik yüksek öğrenimlilerden" ifadesi ile bu bendin karşılığında yer alan

1-4 arası : % 100
5-8 arası ise : % 93

oranında ÖZEL HİZMET TAZMINATI ALABİLECEKSİNİZ."

Burada iki husus önem arzetmektedir..

bir: "2011 yılında da yürürlükte olacağı ifade edilen ve 5 ocak 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2006/ 10344 sayılı zam ve Tazminatlar cetvelidir"

2011 için geçerli olan yukarıdaki resmi gazetede yayımlanan kararın 2012’yi kapsayıp kapsamayacağı bugünden belli değildir.

İki: bunun daha önemli olduğunu düşünüyorum: şöyle ki;

“Siz bu cetvelde ARTIK tEKNİK HİZMETLER sINIFI İÇİNDE YER ALMANIZ HASEBİYLE

a, b ve c grubunda ismen yer almadığınız için bu gruplardan yararlanamayacaksınız.

d bendinde ise "unvanları a, b ve c de yer almayan diğer mesleki teknik yüksek öğrenimlilerden" ifadesi ile bu bendin karşılığında yer alan

1-4 arası : % 100
5-8 arası ise : % 93

oranında ÖZEL HİZMET TAZMINATI ALABİLECEKSİNİZ.”

Burada “d bendinde ise "unvanları a, b ve c de yer almayan diğer mesleki teknik yüksek öğrenimlilerden” ifadelerine dikkat çekmek isterim.

Burada kritik olan “mesleki teknik yüksek öğrenimliler” ifadesi.. Maliyede tam burada hinlik yaparak biz EKONOMİSTLERİN "mesleki teknik" eğitim almadığımız iddiası ile ve DİĞER TAZMİNATLAR BAŞLIĞI ALTINDA YER ALAN III SAYILI CETVELİN G BENDİ b alt fıkrasında ismen "EKONOMİST" ünvanına yer vererek bizi hizmet sınıfımız dışlına çıkarmış ve % 50 ÖHT tazminata mahkum etmiştir...

THS kapsamında değerlendirilen beş unvanı d bendinde de değerlendirmemek aynen ekonomistlerde olduğu gibi ya onların bendine yerleştirmek ya da yeni bir bend oluşturarak sonraki unvan değişikliklerinin önünü tıkamak için bu yolu deneyecek olabilirler.

aNCAK DEVLET İŞLERİ YAZILI METİN ÜZERİNDEN YÜRÜR.

YAZILI METİNDE SİZ THS İÇİNDESİNİZ VE A, B VE C DE İSMEN yer almadığınız için otomatikmen d bendiiçerisine giriyor sunuz!..

Size bu bende göre ÖHT ödenmezse yapacağınız iş Kuruma dilekçe vermek... gelen red cevabı olursa ya da 60 gün içinde cevap verilmezse ZIMNEN RED VERİLMİŞ OLACAĞI için yargı yolu açık olup... yargı da VAR OLAN METİN üzerinden sizi D BENDİ İÇİNDE değerlendirmek durumundadır.

Bizi 3 sayılı cetvelde yer vererek % 50 ye mahkum etmişlerdir. Belki bir ek Bakanlar kurulu kararıyla böyle bir düzenlme de yapabilirler.

Ancak elimizde var olan yasal metin de siz D bendi içinde değerlendirilmek zorundasınız. Metin sizin LEHİNİZE ...

Herhangi bir ters durumda hacabi@gmail.com
mail adresime sorunlarınızı atarsanız
Size yol göstrmeye çalışırım.

Selam ve sevgilerimle...

Hacabi

---

savior (08 Ocak 2011 - 10:33)

günaydın,


fgundem hocam sn.hacabi'yi foruma davet ettiğiniz için ve hacabi'nin bildiklerini bizlerle paylaştığı için size ve kendisine teşekkür ederim.


ekim ayındaki tartışmalar sırasında da söylediğimiz gibi maliyenin bize yazdığı görüşlerde özellikle altını çizerek ifade ettiği "teknik egitim değilsiniz, teknik hizmet bile vermiyorsunuz" ifadesi hayati derecede önemliydi. doğru zamanda farkettik ve doğru zamanda "tedbir" almaya başladık


ayrıca


Yan Ödeme Kararnamesinde a- b- c'de isim olarak yazmadığı için biz zaten YAN ÖDEME TEKLİFİNİ (D BENDİNDE OLMAMAK İÇİN) isim olarak verdik geçmiş sayfalarda tkd blogunda da var... yan ödeme teklifinin ilk halini hatırlarsanız sadece rakamlar vardı... Biz bunu istiyoruz diye. onu değiştirdik.


Ayrıca Maliye'nin yök e yazı yazıp bizim hakkımızda "teknik mi?" diye soracaklarını aralık ayı başında öğrendik (SAHHAF HOCA'ya bir kez daha teşekkürler) ve gerekli tedbirleri almaya çalıştık (halen eksiklikler var fakat). Durum birsen hocaya çözüm yolları yazılacak kararda kullanılacak ifadeleri içerir şekilde iletildi ve yök başkanı yusuf ziya özcan'a aktarıldı... ancak henüz maliyeden bu anlamda bir yazı çıkmadığı için yazının takibine girişmedik.


---


fgundem (08 Ocak 2011 - 11:30)


savior hocam,


koskoca okyanusa bir damla katkım olduysa ne mutlu bana...


ekonomistlerin savaşçısı hacabi hocamızın deneyimlerinden faydalanacağımız daha pek çok konu olabilir.


kendisine ben de teşekkür ederim.

---

hacabi (08 Ocak 2011 - 12:12)

Arkadaşlar Merhaba...

İnanın sizin birlikteliğiniz beni İMRENDİRİYOR.

2009 tEMMUZUN DA başladığım mücadeleme kendi kurumumdaki Ekonomist arkadaşlarım dahil hiç kimse inanmadı... Bir tek Nurettin Bey "aslında... vallla... ben de ööle düşünüyorum ama.... maliye bunu yapmaz ki..." gibilerinden hem ümitkar... hem de yılgın" konuşuyordu.

Kurumda çalışan servis arkadaşım avukat hanıma metni okuduğumda...

-"kesinlikle ek ödeme % 51... uygulama doğru bu metne göre"
demiş olmasına rağmen...

metni (375 sayılı KHK mucibince EK 3. madde ile ödenecek EK ÖDEME)

tekrar tekrar okudum ve büyük bir kararlılıkla mücadeleme başladım.

Aslında ben de Maliyeyi gözümde büyütüyordum.

Sonra ki süreçte Personel Dairesi Başkanı ile birebir konuyu görüştüm. Beni yakinen tanıyan başkanım kARARLILIĞIMIN, HAKLI OLDUĞUMDAN geldiğini anlayınca ilgili şb md nü çağırdı.

Şb md elbette karşı çıktı. Kesin bir şekilde yanlış yorum yaptığını... elimdeki metne göre konuştuğumu ve maliyeye görüş sormaları konusundaki ısrarım ile başkan bey "ee bir sorun bakalım" demesiyel süreç başladı. İlgili şb md 20gün izne çıktı o süreçte olmamak adına.

Neyse ben cevabı beklerken... yazıyı tam 45 gün bekletip yazmamışlar.

Bu nu öğrenince Başkana tekrar gittim. Kendisi de Ekonomist olan Şefi çağırdı. Şef kendisi bile inanmadığı için metni göndermemişti.

Neyse süreçte bindim arabama kendim şahsen BÜMKO ya gittim.

O süreçte Bilgi edinme yoluyla Maliyeye " 657 ye göre Ekonomistlerin hangi hizmet sınıfında olduğunu sorup cevabı YAzılı OLARAK İSTEMİŞTİM. 60 GÜN GEÇMESİNE RAĞMEN BİR CEVAP GELMEMİŞTİ.

hER İKİ KONUYLA İLGİLİ OLARAK gidip görüştşğümde KANUNDA İSMEN YAZILI OLMASINA RAĞMEN " ekonomistler" THS de diyemediler.

Vee aptalca "Görüş-mütaala kapsamına girdiğini ve bilgi edinme kapsamında değildir."

diye bunun görüşe girdiğini ifade ettiler.

Kendilerine bu sorumun "görüş-mütallaa" olarak addedilmesinin ancak embesil bir beyin tarafından ileri sürülebileceğini... ancak ben kendilerinin embesil olmadığına inandığımı ve sanırım "iş yoğunluğu yüzünden dikkatli okuyyamadıklarını... yoksa elbette ki maliyenin değerli(!) uzmanlarının okuduklarına anlayamacak insanlar olduğuna inandığımı belirttim.

Kıpkırmızı olarak 657 sayılı DMK var olan bir şeyi neden sorduğumu ve açıp kanuna bakmam gerektiğini sözlü ifade ettiler.

Bende iyi ya işte bu cevabı yazılı verin dedim ... vermediler.

O anda odada sessizce oturan bir bey konuya girerek "yine mi EKONOMİST meselesi" demesi üzerine, pancar gibi kızaran hanımı bırakıp beyle sohbete başladık. Bilgisayar ekranındaki TV den de o günlerin gündemi olan "ermeni sınırının açılması" tartışılıyordu.

O bey aynen yaklaşık bir saat süren sohbetimizde tarihe geçecek şu sözü etmiştir:

- ... Bey... Bu memlekette Ermeni sorunu çözülür... Kürt sorunu çözülür ... ama Ekonomistlerin sorunu çözülmez... Siz Ekonomistlere harcayacağınız çabanın yarısını şahsi ikbealinize harçayın...Daire Başkanı bile olursunuz"

Zihniyet buydu.

Uzatmadan ÖHT mizin neden % 50 olduğunu sordum. Bana Ekonomistlerin ÖHT si % 55 , sizin yanlışınız var dedi...

Oysa metni ezbere biliyordum be hani neredeyse hafız durumunda idim.

Gülümsedim.. Öyle mi! o halde bizim kurum yanlış uyguluyor, bana bir yazı verin o zaman ... demem üzerine eline metin kitapçığını aldı...baktı... baktuı ve ben % 55 verdik biliyordum... evet yüzde %50 ymiş dedi.

Sözün dolaşatığı yerlerde bunun nedenişnin 1980 li yıllarda Açık Öğretim Fakültesinini açılması ile İKTİSAT-Ekonomi bölününün AÖF bünyesinde yer alması ve burayı okuyanların "FASÜLYEDEN" EKONOMİST olduklarını... meselenin sadece Ekonomist LERLE DE KALMADIĞINI... Halen THS içinde olan "TEKNİSYEN" lerin AÖF de İktisat bölümünü bir şekilde bitirdiğinde ÜST ÖĞRENİM değerlemesi isteyerek "şayet Ekonomistlere % 100 DEN öht VERİRSEK " tüm teknisyenler bi şekilde AÖF İktisatı nbitirip % 62 yerine % 100 talep ederler ve Karşımıza öngöremeyeceğimiz bir rakam çıkar... bu nedenle siz MAĞDUR OLUYORSUNUZ"

açıklamasına iş geldi, dayandı...

arkadaşlar tabii işin bir diğer boyutu ise Devlet Bütçe Uzmanlarının GİH te yer alması ve EK Göstergelerinin 2200 olmasıydı.Her ne kadar biz ekonomistlerden kat misli fazla maaş da alsalar EK Gösterghede 2200 olmaları bizim ise THS de olup 3000 Ek gösterge almamız ı HAZMEDEMİYORLAR...

çÜNKÜ iKTİSAT/EKONOMİ mezunları "Müfettiş, İç Denetim, Devlet Bütçe Uzmanı, vb kadroları da alabilen ORTAK bir alan olduğu için aynı okulu bitirip onlar Devlet Bütçe Uzmanı Unvanı ile GİH ve +2200 EK Gösterge iken ekonomistlerin THS ve +3000 olması ONLARI ÇILDIRTAN bir şey ve Bizim düşmanımız yine İKTİSAT/Ekonomi Mezunu Bütçe uzmanları anlayacağınız.

---

hacabi (08 Ocak 2011 - 23:44)

Arkadaşlar merhaba...

Tekrar ediyorum. Ülkemizde kanunlar geçerlidir ve yazılımetne göre (10aralık 2010 tarihli RG.) siz THS içinde yer almaktasınız.

2011 yılında dauygulanacağı belirtilen 2006/10344 sayılı BKK da ise THS ismen a, b ve c' de sayılanlar sayıldıkları bende göre, 4 yıllık lisans mezunu olup da "ünvanları a, b ve c' de yer almyan diğer mesleki teknik eğitim almış lisans mezunları ise

1-4 arası % 100
5-8 arası ise % 93 olarak gösterilmektedir.

Siz 15 ocaktakşi maaşınızı buna göre ÖHT ile almazsanız Kuruma dilekçenizi verin.

Dilekçe özlüce şudur.


..... Genel Müdürlüğüne

Kurumunuzda sosyolog/vb kadroda yer almaktayım. 10 aralık 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlandığı gibi hizmet sınıfım THS içinde yer almaktadır. Hangi Hizmet sınıfı içinde yer alanlara hangi oranlarda Özel Hizmet TAzminatı Ödeneceği Bakanlar kurulu kararı ile yaımlanarak yürürlüğe giren "Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlar cetvelinde göstreilmektedir. 2011 yılında da Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlar cetvelinini eki listeleriyle beraber 05/01/2011 tarihli resmi gazetede yayımlanmış olup, BKK ile yürürlüğe giren 2006/10344 sayılı cetvelin 2011 yılında da yürürlükte olduğu belirtilmiştir.

Kadromun sosyolog olması ve sosyolog unvanının yukarıda zikrettiğim 10/12/2010 tarih ve ... sayılı Resmi gazetede yayınlandığı üzere THS içerisinde yer alması ile tarafıma THS da yer alanları gösteren 2 sayılı listenin d bendine göre "unvanları a, b ve c bendinde yer almayan diğer mesleki ve teknik eğitim görmüş lisans mezunları

1-4 arası % 100
5-8 arası % 93 oranı gösterilmektedir.

Kadro derecem 1. derece olduğu için tarafıma % 100 oranında ÖHT ödenmesi gerekirken yanlış bir uygulama ile % 50 (???) oranından ödeme yapılmıştır.

İlgili Bakanlar Kurulu kararınca Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 10.12.2010 tari ve .... sayılı Resmi Gazete ile 05.01.2011 tarih ve ... sayulı Resmi Gazetede yaımlanarak yürürlüğe giren BKK uyarınca tarafıma Teknik Hizmetler sınıfıda yer almam ve bu unvanımın BKK uyarınca yürürlüğe giren 2006/10344 sayılı Cetvele göre %100 oranından hesaplanarak, geriye dönük farkalrıyla beraber ödenmesi gerekmektedir.

Geeğini arz ederim."

" Arkadaşlar halen yürürlükte olan metin bir kanun metnidir. ve lehinizedir.

Bzim anadoluda bir laf vardır. hani derler ki:

"eşeğin aklına karpuz kapuğu düşürmeyin" diye...

tabiii burada ki eşeğin kim olduğu herkesin malumu!...

Muhtemelen onlarda sizin bu forumu izliyordur. Bu nedenle kazanımınız bellidir. ÖHT %100- ile % 93 arası ve Ek Ödemeniz ise % 82 dir.

Kanunlar herkes içindir. ve size bu oranların bir şekilde ödenmesi gerekmektedir.

Haaa dediğim gibi eşeğin aklına karpuz kabuğu düşer de yeni bir BKK marifetiyle bir düzenlemne yapılana kadar size uygulanması gereken oranlar bunlardır.

Söke söke alın.... alırsınız da!..

16 ocakta alıp almadığınızı yazın ki haberimiz olsun.

Ancak yargıya giderseniz de yargı bu metne göre karar vereceğinden ...

tekrar ediyorum. Hayırlı olsun % 100 ve % 93 oranı (Kadro derecenize uyan hangisi ise o oran) uygulanmak zorundadır.

Selamlarımla...

---

savior (09 Ocak 2011 - 00:25)

sn hacabi


hocam bugün ve muhtemelen 16 ocak itibariyle de kamuda ths kadrosunda sosyolog bulunmayacak.

yaptığımız tüm görüşmeler ve mevzuat çalışmalarımızın işaret ettiği tek birşey var o da önce kadro iptal ve ihdas işlemlerinin 190 sayılı khk'ye göre değiştirilmesi...

hülasa 16 ocak tarihinde kadro iptal ihdası yapılmamış, halen gih te olan 5 unvanın ths de imiş gibi değerlendirilmesi ancak işlem hatası olabilir gibi geliyor.

size sormak istediğim birşey var... danıştay kararlarına baktığımızda sizin hakkınızda verdiği hükümde "idarenin takdiri" kalıbına rastlıyoruz hatta bir genelge yayınlanıyor ekonomistler başvurmasınlar bu konuda artık diye...

o süreci paylaşabilir misiniz?

dava açarken yanlış yaptığımız birşey mi vardı? o dönemi nasıl değerlendiriyorsunuz?

---

abcvyz (09 Ocak 2011 - 09:14)

THS'NİN “DİĞERLERİ” KATEGORİSİNDE DEĞERLENDİRİLEREK OCAK’11’DEN İTİBAREN MAAŞ ALINABİLİR Mİ!?


bir bilgi ve yorum farkının olduğu açık..


“hacabi” ısrarla ocak 2011'den itibaren alınacak maaşların THS "diğerleri" kısmından alınacağını söylüyor ancak benim de kanaatim savior hocanın söylediği gibidir.. Halihazırda bu unvanlar her ne kadar bkk kararı ortada ise de kadrolarının iptal-ihdasları gerçekleştirilmediği için GİH gözükmektedirler ve işler kendi seyrinde giderse yıl sonuna kadar da böyle olacağı anlaşılmaktadır.

bu konuda sıkça verdiğim bir örnekle açıklarsak: 12 Eylül 2010 referandumu ile Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolu açılmıştır. Fakat bugün birinin Yargıtay sonrasında Anayasa Mahkemesine kişisel başvuru hakkı bulunmamaktadır.. Şöyle bir durumla karşı karşıyayız.. hukuken mümkün olan bir durum fiilen uygulanamıyor; çünkü uyum yasaları çıkacak.. onun da en az iki yıl süreceği belirtiliyor.. bu örnekte olduğu gibi bkk bizleri THS yapmış olsa da uzantısı olan mevzuat gerekleri henüz yerine gelmediğinden sınıf değişikliğinin -eğer olacaksa- getirilerinden yararlanamıyoruz.

bu usul ve içerik tartışması yeni boyutlar kazanırsa verimli olabilir..

---

hacabi (10 Ocak 2011 - 00:39)

Arkadaşlar


657 sayılı DMK da 36 madde tesisedilen Hizmet sınıflarını gösterir ve G bölümüde herhangi bir yeni unvanın hangi hizmet sınıfında değerlendirileceğini, aya da bir hizmet sınıfında var olan unvanın hizmet sınıfının nasıl değiştirilecbileceğinini ususl vee yöntemni göstermektedir. Ve beş unvan bu usul ve yönteme göre hareket edilerek THS içine alınmış olmaktadır.

Diğer yandan devlet memurlarına ödenecek Zam veTazminatlar ise BKK ile ResmiGazetede yayımlanmak suretiyle cariyet kazanır ve hüküm içerir.

Bugün itibariyle yürürlükte olan metin ise ilk defa 2006/10344 sayılı BKK na istinaden 05 Mayıs 2006 Tarihve 26159 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Ve 2011 yılında da yürürlükte olduğuna dair Bakanlar Kurulu Kararı 05.01.2011 de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

İlgili BKK da

THS sınıfı II sayılı Cetvelde yer almaktadır.

TEKNİK HİZMETLER

Kadroları teknik hizmetler sınıfında bulunan ve fiilen görev yapanlardan Tazminat Ek T a z m i n a t O r a n ı (%)

: Oranı (%) 1.Bölge 2.Bölge 3.Bölge 4.Bölge 5.Bölge 6.Bölge 7.Bölge

1- En az dört yıllık yükseköğrenim görenlerden;

a) Başmühendis, Başmimarlar : 168

5 15 17 19 23 28 35

b) Yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, bölge plancısı ve şehir plancılarından;

-1-4 derecelerden aylık alanlar .: 160

5 15 17 19 23 28 35

-Diğer derecelerden aylık alanlar : 152 5 15 17 19 23 28 35

c) Jeolog, hidrolog, hidrojeolog, jeofizikçi, kimyager, fizikçi, jeomorfolog, arkeolog, matematikçi, istatistikçi, astronom, tütün eksperi olanlarla, 29/4/1992 tarihli ve 3795 sayılı Kanuna göre teknik öğretmen unvanı alanlardan;

-1-4 derecelerden aylık alanlar : 130 4 12 14 16 18 23 25

-Diğer derecelerden aylık alanlar : 122 4 12 14 16 18 23 25

d) Unvanları (a), (b) ve (c)’de sayılmayan diğer mesleki teknik yükseköğrenimlilerden;

-1-4 derecelerden aylık alanlar: 100 4 11 12 13 15 17 20

-Diğer derecelerden aylık alanlar : 93 4 11 12 13 15 17 20

2- En az iki yıl süreli mesleki teknik yükseköğrenim görmüş olan yüksek teknikerler, teknikerler ile tütün eksperlerinden;

-1-4 derecelerden aylık alanlar :100 4 11 12 13 15 17 20

-Diğer derecelerden aylık alanlar : 93 4 11 12 13 15 17 20

3- Lise üzerine en az 2 yıl mesleki teknik kurs görenlerden;

-1-5 derecelerden aylık alanlar : 72 3 8 9 10 11 13 15

-Diğer derecelerden aylık alanlar : 69 3 8 9 10 11 13 15

4- Lise dengi mesleki teknik öğrenim görenlerden;

-1-5 derecelerden aylık alanlar ............................. : 64 3 8 9 10 11 13 15

-Diğer derecelerden aylık alanlar ......................... : 61 3 8 9 10 11 13 15

5- Yüksek mühendis, yüksek mimar, mühendis, mimar ve şehir plancısı kariyerlerini haiz olup, 1-4 üncü derecelerden aylık alanlardan, kurumlarınca belirlenen ve ödeneği bulunan faaliyet halindeki büyük yatırım projelerinde fiilen çalışanlara, ilgili Bakan, Rektör, Vali ve Belediye başkanından adlarına onay alınmak ve kontrol edilen ve onaylanan cetvellerde ödeme yapılacak unvanlar ve sayıları gösterilmek şartıyla, projelerde çalıştıkları sürece aşağıda gösterilen özel hizmet tazminatı oranları ek olarak ödenebilir.

a) Bölge Müdürü (Belediyeler hariç), Daire Başkanı ve daha üst idari görevlerde bulunanlara ........: 30

b) Diğerlerine:20

Ancak, bu hükme göre ilave ödemeden yararlanacakların toplam sayısı, kurum kadrolarında söz konusu kariyerlere sahip olarak fiilen görev yapan toplam personel sayısının %10’ unu geçemez (hesaplamalarda küsurlar tama iblağ edilir).

Bu tazminat mehil müddeti, her türlü izin, büyük yatırım projeleriyle ilgili olmayan geçici görev, görevden uzaklaştırma, tutuklanma, gözaltına alınma, hizmet içi eğitim, kurs ve seminer gibi nedenlerle hizmete ara verenlere, ara verdikleri günler için ödenmez.

6- Teknik Hizmetler Sınıfına ait kadrolarda bulunan personelden; büro, atölye, ısı santralı, laboratuar, tesis (sosyal tesisler dahil), işletme, fabrika ve hizmet binaları dışında olmak şartıyla arazi, şantiye, inşaat, baraj, park, bahçe, maden, açık alanlarda kurulu tarım ve hayvancılık uygulama birimleri ve yol gibi açık çalışma mahallerinde fiilen çalışanlara (belirtilen mahallerde yapılan kontrollük hizmetleri dahil), çalışılan her gün için aşağıda gösterilen oranlarda ayrıca özel hizmet tazminatı ödenir. Faal durumdaki hizmet binalarının tadilat, bakım ve onarımı işleri açık çalışma mahalli kapsamında değerlendirilmez.

a) 1/a, b ve c sıralarında sayılanlara :3,0

b) 1/d sırası ile 2 nci sırada sayılanlara : 2,0

c) 3 ve 4 üncü sıralarda sayılanlara ................: 1,2

Bu ek özel hizmet tazminatının ödenmesinde ilgililerin kadroları esas alınır. Tazminatın kimlere ödeneceği; iş programları ve çalışma mahallerinin özellikleri dikkate alınarak, üçer aylık dönemler itibarıyla ilgili birim amirlerince belirlenir. Ödemeler görevin filen yerine getirilmesinden sonra üçer aylık dönem sonlarında yapılır.

Ancak, bu şekilde ödenecek ek özel hizmet tazminat toplamı üçer aylık dönemler itibarıyla,

a) 1/a, b ve c sıralarında sayılanlara : 60

b) 1/d sırası ile 2 nci sırada sayılanlara : 40

c) 3 ve 4 üncü sıralarda sayılanlara . : 24

oranlarını aşamaz.

7- Ekonomist unvanını haiz olup, ekonomi alanında lisansüstü öğrenim görmüş ve Teknik Hizmetler Sınıfında “Ekonomist” unvanlı kadrolara atanmış olanlara, III sayılı Cetvelin (G) bölümünde belirlenmiş olan tazminata ilave olarak aşağıda gösterilen oranlardaki özel hizmet tazminatı ayrıca ödenebilir.

a) Doktora derecesi bulunanlardan;

-1-4 derecelerden aylık alanlar : 80

-Diğer derecelerden aylık alanlar :72

b) Yüksek lisans derecesi bulunanlardan;

-1-4 derecelerden aylık alanlar : 50

-Diğer derecelerden aylık alanlar : 43

..................................................

III SAYILI CETVEL

Diğer Tazminatlar

G. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen hizmet sınıflarında çalışıp da özel hizmet tazminatı ile bu cetvelin yukarıdaki sıralarında sayılan tazminatlardan yararlanamayan personelden;

a) Kadroları Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunanlardan;

-8-15 inci derecelerden aylık alanlar............................................................................... : 44

-Diğer derecelerden aylık alanlar.................................................................................... : 45

b) Diğer hizmet sınıflarında bulunanlardan;

1- Kadro unvanları Müdür ve Müdür Yardımcısı, Sayman, Şef, Antrenör, Borsa Komiseri, Bölge Amiri, Kısım Amiri, Koruma ve Güvenlik Amiri, Kontrolör, Ekonomist, Danışman, Müşavir, Aktüer, Araştırmacı, Muhasebeci ve Muhasip, Raportör, Uzman, Hukuk Müşaviri, Programcı, Çözümleyici, Bilgisayar İşletmeni, Başkatip, Zabıta Amiri ve Yardımcısı, Zabıta Başkomiseri ve Komiseri, İtfaiye Amiri, İtfaiye Başçavuşu, Çavuşu ve Onbaşısı ile Kontrol Memurları……. : 50

2- Diğerlerinden;

-8-15 inci derecelerden aylık alanlar 48

-Diğer derecelerden aylık alanlar : 49

İşte arkadaşlar Maliyedekiler ekonomistleri bu III sayılı Cetvelin G bendi B fıkrası içine ismen koyarak % 50 oranından ÖHT verdirmişerdir.

Oysa siz halen böyle bir ifadeiçinde yer almadığınızdan ilga -ihdas bekleseniz de sonuçta  d bendine girmek ve atıyorum 7 ay sonra da olsa 1 ocak 2011 tarihinden itibaren tüm farklarınızı da buna göre almak durumundasınız.

Var olan metin sizin % 100-93 ÖHT ve % 82 Ek Ödeme almanızı emrediyor.

Hani VW grubunun bir REKLKAMI var ya o misal:

"Biz Daha iyisini üretene kadar EN İYİSİ BU!"

İŞTE DURUM BUDUR. ŞAYET YENİ BİR METİN ÜRETİLİRSE O BAŞKA...

BUGÜN durum budur... Sonuçta yargıya da gitmek durumunda kalsanız ( ki 5 ocak 2011 de Resmi Gazetede 2011 yılında ödenecek zam ve tazminatlar cetvelnini 2006/10344 yürürlükte olduğu belli olduğuna göre size ödeme buna göre yapılmazsa 60 gün içinde yarguya başvurmanız gerekiyor. Aksi halde dava açma hakkınızı idare yeni bir işlem tesis edene kadar kaybedebilirsiniz.

Ya da bi şekilde 5 ocak 2011 de yayımlanan RG ile 2006/10344 ün 2011 de de yürürlükte olması sizi bi şekilde rahatsız ediyorsa bu tarihten itibaren 60 güne kadar kurumun aleyhine yargıya gitme hakkınız vardır ve usul yönünden bu süreyi geçirirseniz dava açma hakkınız yanar. İyisi mi siz 3 marta kadar bi şekilde bir dilekçe vererek işlem oluşturun.

60 gün idarenin cevap verme hakkı vardır ve 60 gün içinde bir cevap gelmezse dilekçeniz "zımnen red " edilmiş sayılır ve 60 gün içinde dava çama süreniz başlar. Aksi halde süre/usul yönünden dava açma hakkınızı kaybedersiniz.

Metin bu olduğu sürece TEKRAR EDİYORUM D bendine göre işlem görmek durumundasınız ve aksi hatalı bir işlem olur ve yargı kararı ile iptal edilir.

selamlarımla...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ekonomistler de haklarını almak için ekonomistler.org yada ekonomistler.com diye bir internet siitesi kursunlar ve facebook da grup kursunlar

Adsız dedi ki...

kamuda çalışan ekonomistler olarak facebook da grup kurduk zaten
tüm ekonomistleri sayfamıza bekliyoruz
adresimiz
http://www.facebook.com/KamuEkonomistleri?fref=ts