14 Ocak 2011 Cuma

İPTAL-İHDASLARI HIZLANDIRMAK..

abcvyz (13 Ocak 2011 - 22:36)

Arkadaşlar..


Dün gerçekleştirilen Kültür Sanat-Sen toplantısında gündeme alınan/konuşulan konulardan birisi de bir taraftan gerekli görüşmeler yapılırken ve torba yasa tasarısına dahil olmanın yolları zorlanırken diğer taraftan istediklerimizi yaptıramamamız halinde b planını da harekete geçirmek olmuştur..

B planı müdahale edilememesi durumunda sürecin kendi kendine işlemesi durumudur.. [iptal-ihdas vb.]

Aslında böyle olduğunda bile süreç müdahale edilmeyip “kendi” haline bırakılırsa şimdiden öngörülemeyen sıkıntıların olabileceği anlaşılmaktadır.

Şöyle ki;

Malumları olduğu üzere 10 Aralık 2010 tarihli Bkk ile THS kapsamına alınan beş unvana mensup (Folklor araştırmacısı, kütüphaneci, arşivci, kitap patologu ve sosyolog) kamu çalışanlarının bu sınıf değişiklerinin mâlî yansımalarının 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre gerçekleştirilecek işlemler sonrasında, özellikle buna istinaden Yan Ödeme Kararnamesinde hangi bendde bulunulmasına bağlı olduğu açıktır.

İptal-ihdas işlemleri kurumların her yıl gerçekleştirdikleri, rutin bir durumdur.. kurumlar kendi personellerinin bulundukları derece konumundaki değişiklikler dahil kadro hareketlerini, sınıf değişikliklerini vb DPB’ye her yıl Haziran ayına kadar yazarlar.. DPB ve Maliye bir araya gelerek kanunun öngördüğü şekilde gerekli değişiklikleri yaparlar ve bu değişiklikler BKK olarak çıkar.. bu işlemler o yılın sonunu bulur.. Kısaca Torba Kanunda yer alamadığımızda bu prosedüre tabii olacağız..

Burada önemli/farklı olan durum her kurumun iptal-ihdas [doldur-boşalt] işlemlerini ve taleplerini farklı aylarda yapmasıdır.. bu farklılık beraberinde gecikmeyi de getirebileceği için beş unvana mensup kamu çalışanlarının bu konuda harekete geçirmeleri çok önemlidir.. sanılmasın ki erken davranan kurum personeli bu haklardan hemen yararlanabilecek.. kader birlikteliği ettiğimiz bu unvanlara mensup her bir kişinin çalıştığı kurumun gecikmesi topyekûn bir gecikme anlamına gelecektir.. ilk bakışta “saçma” gelen bu durum Maliyenin ilgili unvanların yan ödeme kararnamesini iptal-ihdaslar sonrasında tanzim edeceği kuvvetli ihtimali göz önünde bulundurulursa son derece “gerçekçi” olduğu anlaşılacaktır..

Hâl böyle iken iki şeyi çok ivedi yapma gereği vardır..

1) 10 Aralık bkk ile THS kapsamında değerlendirilen [Dikkat THS olan değil!] beş unvana mensup [çalışmakta olan] kaç kişi vardır.. bunlar hangi kurumdadır.. [kaç farklı kurumda çalışmaktadırlar] bunları bilmek durumundayız..

2) Tespit edilen kurumlarda çalışan beş unvan ilgilisine bir şekilde ulaşarak adı geçen 190 sayılı KHK’yi refere ederek kurumlarının iptal-ihdaslar için harekete geçirmelerini sağlayabilmeliyiz..

Bunun içinde güzel memleketimin güzide üniversite mezunu insanları ne yazacağını bilmediğinden ve iki satır yazma zahmeti dünyanın en ağır işi olduğundan yine buradaki emekçi arkadaşlara iş düşüyor..

Gerek Kültür Sanat-Sen Başkanı Sn. Yavuz Bey gerekse Kütüphaneciler Derneği Başkanı Sn Ali Fuat Beyler burada hazırlanacak dilekçeyi beklemektedirler.. kendi site ve bloglarında yayımlayarak üyelerini çalıştıkları kurumları harekete geçirmeye sevkedeceklerdir..

Sosyologlar olarak bizler de hazırlanacak bu dilekçeyi kendi zeminlerimizde paylaşırız..

İşin nirengi noktası bu dilekçenin Cuma gününe kadar hazırlanması gerekiyordu; ancak sanırım Pazartesi gününe kadar Yavuz ve Ali Fuat Beylere gönderilebilecek son halini alır..

Sanırım arz-u hâlim anlaşılmıştır.. kütüphaneciler/sosyologlar ihaleyi kim/ler alacak..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

uğraş verdiğiniz için teşekkürler her zaman yanınızda olcağım bir yardımım olacaksa her zaman beni arayabilirsiniz birlik olmamız bizler için her zaman iyidir.tel.:05058017063
Hakan YILMAZ
Kütüphaneci
Kırşehir İl Halk Kütp.

Adsız dedi ki...

abcvyz:
Hocam ilgi ve yaklaşımlarınız için teşekkür ederim.. kütüphaneci kardeşlerimizle aktif olarak birlikte hareket edebilmeyi en başında sağlayabilseydik durum çok farklı olurdu.. sanırım bunda sizin "örgüt"lü biz sosyologların "örgüt"süz olmaları etken oldu.. sizler adına çaba sarfeden kişilerin olduğunu bilerek başka bir arayışa girmediniz, rehavete kapıldınız; bizlerse bizim adımıza uğraş veren örgütlü bir yapının olmadığını çok net bildiğimizden yaptıklarımızı buna göre yaptık.. yol daha uzun.. desteğiniz ve yapacaklarınız için teşekkürlerimle..